How to plan and budget for enterprise SEO...

Verbeter je SEO met deze eenvoudige tips

Google vertraagt ​​snelheden van niet-AMP-pagina’s om header bidding te belemmeren, beweert mededingingsklacht

Belangrijkste punten:

  • Google vertraagt ​​bewust de snelheid van niet-AMP-pagina’s.
  • Header bidding wordt gehinderd door deze praktijk.
  • Een mededingingsklacht is ingediend tegen Google.

Google wordt ervan beschuldigd de snelheden van niet-AMP-pagina’s te vertragen om header bidding te belemmeren, volgens een recente mededingingsklacht. Deze praktijk zou oneerlijk zijn ten opzichte van andere advertentieplatforms en kan leiden tot een verstoring van de markt. Header bidding is een techniek die adverteerders in staat stelt om tegelijkertijd biedingen te ontvangen van verschillende advertentieplatforms, waardoor ze de hoogste waarde voor hun advertentieruimte kunnen krijgen.

De klacht beweert dat Google de snelheid van niet-AMP-pagina’s opzettelijk vertraagt, waardoor ze minder aantrekkelijk worden voor adverteerders. AMP (Accelerated Mobile Pages) is een door Google ontwikkelde technologie die de laadtijd van webpagina’s op mobiele apparaten versnelt. Door de snelheid van niet-AMP-pagina’s te vertragen, hoopt Google waarschijnlijk adverteerders te stimuleren om meer gebruik te maken van AMP-pagina’s.

Deze praktijk kan echter de concurrentie op de advertentiemarkt verstoren. Het belemmert de mogelijkheid voor adverteerders om de hoogste waarde voor hun advertentieruimte te krijgen, omdat ze mogelijk minder biedingen ontvangen van andere advertentieplatforms. Dit kan resulteren in verminderde inkomsten voor uitgevers en de dominantie van Google op de markt vergroten.

Een mededingingsklacht is ingediend tegen Google vanwege deze vermeende anticompetitieve praktijk. De uitkomst van deze klacht kan belangrijke gevolgen hebben voor de advertentiemarkt en de manier waarop Google zijn advertentieplatform beheert.

Wat denkt u van deze beschuldigingen? Laat uw reactie achter!

0 comments:

No comments found.