How to plan and budget for enterprise SEO...

Verbeter je SEO met deze eenvoudige tips (Translated from English to Dutch)

Google gaat 1-1 in Europa: EU handhaaft boete van €2,8 miljard; VK verwerpt rechtszaak over vermeende iPhone-tracking

  • EU handhaaft boete van €2,8 miljard tegen Google
  • VK verwerpt rechtszaak over vermeende iPhone-tracking

De Europese Unie heeft aangekondigd dat zij de boete van €2,8 miljard tegen Google handhaaft. Deze boete werd opgelegd vanwege oneerlijke concurrentiepraktijken. Tegelijkertijd heeft het Verenigd Koninkrijk een rechtszaak verworpen waarin werd beweerd dat Google iPhones heeft gevolgd zonder toestemming van gebruikers.

EU handhaaft boete van €2,8 miljard tegen Google

De Europese Commissie heeft besloten om de boete van €2,8 miljard tegen Google te handhaven. Deze boete werd in 2017 opgelegd vanwege het overtreden van de antitrustregels. Google zou zijn dominantie op de markt hebben misbruikt door zijn eigen prijsvergelijker voorrang te geven in de zoekresultaten. Het bedrijf heeft beroep aangetekend tegen de boete, maar de Europese Commissie heeft nu bevestigd dat zij achter haar beslissing blijft staan.

VK verwerpt rechtszaak over vermeende iPhone-tracking

Een rechtszaak in het Verenigd Koninkrijk waarin werd beweerd dat Google iPhones heeft gevolgd zonder toestemming van gebruikers, is verworpen. De rechtszaak werd aangespannen namens ongeveer 4 miljoen iPhone-gebruikers die beweerden dat Google hun privacy had geschonden door hun online gedrag te volgen. De rechter oordeelde echter dat de zaak geen kans van slagen had, omdat het claimen van schade voor het volgen van browsercookies een complexe kwestie is.

Wat vind jij van de beslissingen van de EU en het VK in deze zaken? Laat hieronder je reactie achter!

0 comments:

No comments found.