Hoe optimaliseer ik mijn website voor zoekmachines...

SEO verbeteren Eenvoudige tips voor het optimaliseren van zoekmachines

Google-onderzoeksstudie: 25,6% van desktop, 17,3% van mobiel is zonder klik

Belangrijkste punten van het artikel:

  • Uit een nieuw onderzoek van Google blijkt dat 25,6% van de zoekopdrachten op desktopapparaten en 17,3% van de zoekopdrachten op mobiele apparaten geen doorklik naar externe websites oplevert.
  • Dit betekent dat een aanzienlijk deel van de zoekresultaten direct beantwoord wordt op de zoekpagina’s van Google, zonder dat gebruikers doorklikken naar andere websites.

Volgens de studie voert Google zelf kleine wijzigingen door in het ontwerp van de zoekresultatenpagina’s, waardoor gebruikers minder vaak doorklikken naar externe bronnen. Dit heeft mogelijk gevolgen voor website-eigenaren die afhankelijk zijn van organisch verkeer via zoekmachines.

Hoewel Google beweert dat deze veranderingen bedoeld zijn om gebruikers een betere zoekervaring te bieden, kunnen ze ook leiden tot minder verkeer en minder zichtbaarheid voor bepaalde websites. Website-eigenaren moeten wellicht hun SEO-strategieën heroverwegen om relevant te blijven in deze veranderende zoekomgeving.

Wat vind jij van deze bevindingen? Worden zoekopdrachten naar jouw mening te veel beantwoord op de zoekpagina’s van Google zelf? Laat hieronder je reactie achter!

0 comments:

No comments found.